Indre Østfold renovasjon - Stegen avfallsdeponi har ordinære åpningstider i hele sommer

Last ned renovasjons APP
Mange av spørsmålene her finner du svar på i IØR sin renovasjons APP. Klikk her for mer informasjon.

Må jeg ha renovasjonsabonnement?

Ja, det skal være et abonnement for hver boenhet (også utleieleiligheter og hybler)

Hva koster det for et renovasjonsabonnement/stativ pr år i 2016?

Kr 2.432.50 inklusiv mva.

Hvor kaster jeg glass og metall?

Det er egne beholdere for glass og metall ved boligen som hentes regelmessig. Det er ikke lenger felles returstasjoner.

Når blir avfallet hentet hjemme hos meg?

Papir, papp/drikkekartong – hentes hver 14. dag

Restavfall – hentes hver 14. dag

Matavfall – hentes hver uke

Glass-/metallemballasje – hentes en gang hver måned

Plastemballasje – hentes en gang hver måned

Eksakt dato finner du i Avfallskalenderen som du har fått utdelt. Den finner du også på www.iorenovasjon.no

Hvordan sorterer jeg hjemme?

Vi har lang tradisjon for god kildesortering i Indre Østfold, og detaljert sorteringsguide finner du i «Avfallskalenderen» eller på Indre Østfold renovasjon sin hjemmeside.

Følgende avfallstyper hentes hjemme hos deg:

1. Papir, papp/drikkekartong (blått lokk) - hentes hver 14. dag
  2. Matavfall (grønn boks i kildeskap) – hentes hver uke
Knyt posen godt igjen. Bruk kun den posen som er utdelt til dette formålet.

Deler du på beholder med nabo skal matavfallet i beholder med brunt lokk merket matavfall.

1. Glassemballasje og metallemballasje (svart boks i kildeskap) – hentes hver 4. uke
Deler du på beholder med nabo skal glass- og metallemballasje i beholder med grønt lokk merket glass- og metall

1. Restavfall til forbrenning (mørkt grått lokk) - hentes hver 14. dag
  2. Plastemballasje (gjennomsiktig plastsekk) – hentes hver 4. uke
Sekken knytes igjen og plasseres løst, godt synlig for renovatør på hentedag

1. Matavfallspose (grønn gjennomsiktig pose)

Hvordan får jeg tak i flere poser til matavfallet?

Når du trenger flere poser til matavfallet fester du en beskjed godt synlig på matavfallsbeholderen så vil sjåføren legge igjen en rull. Du får også disse på servicekontoret eller hos Indre Østfold Renovasjon på Stegen i Askim.

Hver høst deles det ut poser på rull til alle abonnenter. Disse legges på/i avfallsbeholderne.

Hvordan får jeg tak i flere sekker til plastemballasjen?

Når du trenger flere sekker til plastemballasjen fester du en beskjed godt synlig på matavfallsbeholderen så vil sjåføren legge igjen en rull. Du får også disse på servicekontoret eller hos Indre Østfold Renovasjon på Stegen i Askim.

Beholderen min ble ikke tømt i dag, hva gjør jeg?

• Er det tømmedag hos deg – og beholderne i nabolaget er tømt?
  • Er avfallet satt ut innen kl 06.00?
  • Er det strødd og måket foran beholderne?
  • Beholderen er ikke overfylt, eller inneholder ikke noe som ikke skal være der? Se om sjåføren har hengt igjen en beskjed. Finner du en gul lapp gjør vi deg oppmerksom på ting vi ønsker at du retter opp. Finner du en rød lapp er avfallet dessverre ikke hentet av en nærmere oppgitt grunn.

Dersom du kan svare ja på disse spørsmålene ring Indre Østfold Renovasjon på telefon 69 88 79 50. De vil sjekke nærmere hva som har skjedd.

Hvem er IØR?

Indre Østfold Renovasjon (IØR) er et interkommunalt selskap som organiserer innsamling av husholdningsavfall for kommunene i Indre Østfold.

Indre Østfold Renovasjon kommer du i kontakt med ved å ringe 69 88 79 50, send E-post på ior@iorenovasjon.no ,hjemmeside www.iorenovasjon.no eller på facebook www.facebook.indreostfoldrenovasjon.no

Jeg er nyinnflyttet, hvordan får jeg tak i avfallsbeholdere?

For deg som bor i enebolig e.l.:

• Ring servicetorget i din kommune og opprett et abonnement for renovasjon.
  • Når det er gjort får Indre Østfold Renovasjon beskjed om dette direkte fra oss og de vil sette ut utstyr til matavfall, glass- og metallemballasje, papp- og papir, plastemballasje og restavfall. I tillegg kan du få en liten beholder til oppbevaring av matavfallet innendørs og Rød boks til mellomlagring av farlig avfall og mindre EE – avfall.

For deg som bor i borettslag/sameie:

• Her kan du ta i bruk de fellesbeholderne/containerne som står utplassert i ditt borettslag/sameie – etter avtale m/styreleder eller vaktmester.

Les egen brosjyre «Nyinnflyttet til Indre Østfold»

Indre Østfold Renovasjon kommer du i kontakt med ved å ringe 69 88 79 50, send E-post på ior@iorenovasjon.no, hjemmeside www.iorenovasjon.no eller på facebook www.facebook.indreostfoldrenovasjon.no

Kan jeg sette svarte plastsekker ved siden av beholderen?

Renovatøren tar ikke med svarte plastsekker, kun blå forhåndsbetalte ekstrasekker eller «rød julesekk» m/trykk.

Har du for mye avfall kan du kjøpe blå ekstrasekker påstemplet «IØR ekstrasekk avgift betalt». Prisen er kr 200,- for en rull med 10 sekker. Denne kjøpes på Servicekontoret.

Jeg får ikke plass til alt avfallet. Hva gjør jeg?

Du kan kjøpe blå tilleggsekker påstemplet "IØR ekstrasekk avgift betalt". Prisen er kr 200,- for en rull med 10 sekker. Du kan sette ut inntil 5 blå sekker hver 14. dag, så tar renovatøren det med seg.

Alternativt kan du levere avfallet på Stegen i Askim.

Jeg kildesorterer – men renovatøren henter to avfallstyper og kaster i samme bilen. Hva er vitsen da?

Det er en gammel og seiglivet myte! Om du synes det ser rart ut at både matavfall og papir blir hentet av samme renovasjonsbil; bilene har to separate oppbevaringsrom for avfallet. Derfor kan det hentes to avfallstyper om gangen. Når bilen kommer til Stegen, så tømmes hvert av kamrene i separate operasjoner, og i hver sin avfallsbinge.

Beholderen min er ødelagt – hva gjør jeg?

Ring Indre Østfold Renovasjon på telefon 69 88 79 50 så finner de en løsning.